PĂRERILE CURSANŢILOR „Povestea vinului îţi deschide poarta spre o lume magică, cu note delicate şi arome pronunţate, cu gusturi nebănuite şi condimente descoperite prin asociere cu memorii olfactive, o lume în care surpriza gustului se armonizează cu plăcerea partajului şi zâmbetele sau hohotele de râs denunţă plăcerea nevinovată a comunicării, a socializării, a depăşirii barierelor care ne înconjoară tot mai mult în aceasta lume grabită. Unii descoperă povestea singuri, alţii , timizi ascultători, caută un povestitor pe masura basmului pe care vor să îl descopere. Noi am gasit-o pe Delia, acea zână care povesteşte captivant,cu profesionalism şi dăruire, dar ştie şi să îşi joace propriul rol, în minunata poveste cu licori aurii sau rubinii, cu taninuri şi exuberante, purtându-ne pe noi, intruşii ocazionali, pe misteriosul tărâm al vinului. Povestea e magică, dar scurtă, continuarea ei şi restul capitolelor urmând să fie scrise de fiecare în parte, sau, de ce nu, împreuna cu grupurile frumoase, create în jurul mesei, cu paharul de vin în mână... Mulţumim Delia pentru călătorie şi pentru accesul la cheia care ne deschide usa spre poveste. Suntem nerăbdători să ne povesteşti şi alte basme...”(Adriana Boboş) 


"M-am simțit extraordinar la training-ul Deliei! Timp de câteva saptamâni am așteptat să vină fiecare seară de marţi cu nerăbdarea unui copil (mare:-). Prezența Deliei, ambianța, colegii, vinurile, informațiile alese, toate au creat un cadru perfect pentru ceea ce avea sa mi se întâmple: am intrat într-o relație cu vinul. Percepția mea despre vin s-a extins. Acum, când beau un pahar de vin, îl percep cu toate simțurile. Se crează între mine şi vin o atmosfera instantanee de genul: "Te cunosc. Şi eu te cunosc". Şi ne împrietenim pe loc. Asta mi-am dorit. Asta am primit! Abia aştept ca Delia să ofere Level-ul 2 al training-ului. 
Îţi mulţumesc pentru experiență, Delia!" (Dan Manolache)


"...Un curs excepţional atât pentru necunoscători cât şi pentru cei cunoscători în ale vinului, plin de informaţii utile, predat cu căldura şi pasiune de un om minunat, într-un decor asociat perfect cu calităţile vinurilor degustate...
îl recomand cu căldură tuturor celor pasionaţi de arta vinului.” (Stela Surd) 


" Vinul are alt gust după acest curs. O introducere placută în istoria/cultura/arta vinului. Oferă o apreciere deplină a vinului. Informaţie bine structurată, perfect pentru începatori." (Bogdan Hadadea) 


"Cursul ţinut de Delia mi-a depăşit aşteptările, atât ca formă şi organizare, cât şi conţinut. Deşi iniţial vroiam doar să ştiu câte un pic despre degustare, despre tipurile de vinuri, cursul m-a ajutat să-mi formez o imagine mult mai de ansamblu asupra a tot ce înseamnă vin. Într-o ţară în care suntem prea obişnuiţi cu mediocritatea, cu ieftineli, a fost o surpriză foarte placută să văd că acest curs nu a facut parte din această lume a compromisurilor şi a fost organizat şi ţinut cu mult profesionalism. 
Aştept cu nerabdare continuarea, partea a doua. :)"(Arpad Sebesi)


"Cursul DWine - Arta vinului de la strugure la pahar a fost cea mai bună alegere pe care o puteam face! Cu ajutorul Deliei, am învăţat care este procesul de obţinere a vinului, cum să citesc o etichetă pentru a alege vinul potrivit, care sunt factorii care determină preţul vinului sau cum se degustă, analizează şi apreciază un vin. Toate aceste informaţii le-am primit “plimbându-mi” papilele gustative prin toată lumea, degustând vinuri din Europa, America, Australia şi Africa, la sfârşit reuşind să îmi cunosc preferinţele personale în materie de gust şi arome. Cred că acest curs este util tuturor oamenilor care cred că vinul nu se bea doar pentru a te “înveseli” sau pentru a “uita”. Acest curs este o parte din cultura generală pe care ar trebui să o avem fiecare şi ne ajută să înţelegem cât de complexă şi importantă este licoarea din pahar. Recomand cursul tuturor celor care se doresc să adauge acest aspect în cunoştinţele generale, dar şi celor care îşi doresc să faca un prim pas spre o cunoaştere mai aprofundată a lumii vinului, însă ţin să avertizez că după acest curs veţi fi mult mai critici când veţi degusta un vin şi s-ar putea să fiţi consideraţi pretenţioşi de către grupul de prieteni, asta în cazul în care nu le recomandaţi şi lor cursul. Eu aşa voi face. 
Mulţumesc Delia şi Osteria del buon VINO pentru această iniţiativă!" (Simona Zinca) 


"Vreau să zic că acest curs m-a impresionat din punct de vedere al varietăţii tipului de vin, informaţia prezentată cât şi locaţia. Colegii cât şi ambianţa cursurilor mă determină să spun că a fost o experienţă deosebită şi astept cu nerăbdare orice activitate de acest gen. Voi reciti cu placere materialul didactic şi voi căuta cărţile recomandate. Până data viitoare, degustare placută. 
Mulţumesc!" (Cosmin Coroian)


"M-am simţit bine la cursul "DWine - Arta vinului de la strugure la pahar" susţinut de Delia. Acest curs este necesar pentru orice pasionat de vinul de calitate,care doreşte să îşi dezvolte cunoştinţele despre meşteşugul şi calităţile vinului şi care doreşte să descopere noi arome a vinului. Delia a reuşit să combine perfect informaţia didactică cu atmosfera prietenoasă şi să facă o selecţie reuşită de vin pentru degustare. Plec încântat şi îmbogăţit cu multe noi arome şi cu dorinţa de a descoperi şi mai mult din lumea vastă şi complexă a vinului. Aştept cu interes următoarele cursuri susţinute de Delia. 
Mult success în continuare şi să ne revedm în curând, tot în compania vinului." (Andrei Mihalca)


"Pentru mine cursul a fost minunat, nu ştiam aproape nimic de vinuri...dar şi locaţia a fost foarte draguţă, atmosfera prietenească ...legat de cursul prezentat mi s-a părut bine sistematizat adică a fost atragător şi eu zic că ai reuşit să ne captezi atenţia şi să nu ne plictisim...aici bineînteles îşi spune cuvântul experienţa! Legat de forma de prezentare a fost extraordinară... se vede o bucurie pe faţa ta, în ochii tai! Se vede că tot ceea ce faci şi spui este din pasiune, eu îţi doresc să reuşeşti şi în continuare să faci doar ceea ce iti place!Eşti pe ultima sută de metri şi cu doctoratul, dar sunt convinsă că totul va fi bine şi că nu ai lăsat nici un sfert de pagină neverificată, că nu lipseşte nici o liniuţă! La primul curs am descoperit la tine seriozitatea, dorinţa de perfecţiune, eşti o "femeie cu coloană vertebrală", dar nu a trebuit mult timp să îţi descoperim zâmbetul şi căldura sufletească! Daca nu se suprapune cu serbare copiilor mi-ar face mare placere să te susţin la doctorat unde sunt convinsă ca totul va fi bine! De fapt nici nu ştiu ce scriu, părere despre curs sau despre tine!.. Îţi dai seama că mi-a placut! S-a potrivit perfect pentru mine ziua, perioada, totul! Aş participa şi la următoarele cursuri dacă timpul îmi va permite! Aştept propunerile de vizite la crame! Legat de locaţie, restaurantul nu îl cunoşteam, dar mi-a plăcut! Despre Delia 2 a fost primitoare, draguţă, a încercat şi a reuşit să mulţumească pe toata lumea! Mâncarea a fost foarte bună, mai ales cea de la cina festivă! Spor în activităţile următoare! Să ne revedem curând sănătoşi! 
PS: Am câţiva prieteni pe listă pentru următorul curs! (Rus Maria Ceuca)  


"Când mi-am propus să particip la acest curs mă așteptam să fie o experienţă de tip "curs la facultate". Din fericire am fost plăcut surprins de atmosfera destinsă şi interesul general manifestat de toţi cursanţii (asemeni mie) pentru informația predată. Am aflat tot ce mi-am propus să aflu despre vin, de la producție la consum şi pe deasupra m-am şi simțit de fiecare dată ca la o seară în oraș. 
Nu am decât complimente de oferit!" (Vlad Mezei) 


"Cursul s-a ridicat la nivelul aşteptărilor mele. A abordat subiecte specifice domeniului la un nivel accesibil chiar şi necunoscătorilor. Informaţia a fost bine închegată şi structurată. Cât despre degustări, nici nu mai are rost să spun că au fost highlightul fiecărei seri. Am admirat foarte mult atenţia acordată acelegerii vinurilor. M-am bucurat că am avut ocazia să gust vinuri atât de variate. 
Am venit cu mare drag la fiecare curs şi aş mai veni oricând." (Silvia Spurigan)


 "Pentru mine a fost prima tangenţă cu informații de acest gen (până atunci avusem tangenţă doar cu vinuri, mai bune sau mai proaste :)) ca atare informația a fost în general nouă pentru mine. Mi-a plăcut modul în care ai structurat informația, având acces atât la informaţii de bază referitoare la strugure, procesare, etc., cât şi de 'cultură generală' cu date despre principalele ţări producătoare de vin. Ce se poate îmbunătăţii este selecţia de vinuri. Am fost impresionată de câteva dintre ele, în special când ai prezentat Spania şi Portugalia, însă altele nu mi s-au părut la fel de interesante, dar aceasta poate este o percepție subiectivă. Oricum sunt sigură că mai sunt multe informații de aflat şi vinuri de degustat dacă vei dori să ni le dezvalui. 
Eu îţi mulțumesc pentru curs, mi-a binedispus fiecare săptâmană şi am asimilat cunoştinţe într-un domeniu care am descoperit că îmi place. Felicitări şi succes la teză!" (Mihaela Florea)


“Nu cred că există o vârstă anume în care să-ți descoperi pasiunile, ci totul se întâmplă intr-un anumit moment. În ceea ce privește vinul, pasiunea pentru acesta ar trebui să se trezească cât mai devreme, pentru a putea pătrunde cât mai mult în această lume vrăjită a licorilor. Și sunt extrem de fericit pentru că am descoperit această pasiune acum, la o vârstă în care un început nu presupune atât de multe riscuri, și când frumuseţea momentelor tinereții parcă nu e completă fără un vin alături. Fără un vin potrivit. Şi cum poţi afla care e vinul potrivit? Iată cum am aflat eu: Cercetând într-una dintre nopţi, în jurul orei 3:00, întâlnesc întâmplator un curs ce privește mai multe aspecte, între care şi alegerea vinului şi asocierea acestuia cu mâncarea. Toate detaliile sunau perfect, iar pentru că nu aveam nimic de pierdut am decis să merg. Şi aşa am făcut. A doua zi am rezervat un loc la curs, așteptând prima întalnire. Însa, între timp am aflat că persoana de la care voi învața e chiar cea care ne-a ținut un curs la Facultatea de Horticultură, USAMV Cluj. Eram tot mai nerabdător să vad cu ce informaţii noi ne va surprinde Delia. Primul curs a fost de neuitat, fiecare întalnire cu ceva unic, captivant şi atrăgător. Nu doar faptul că am avut șansa de a gusta vinuri excepționale, dar puteam împartăși din informaţii cu ceilalţi colegi şi puteam adresa întrebari în orice moment. Sunt extrem de mulţumit de tot ce am învaţat şi mai ales de tot ce am degustat. Sunt profund recunoscător celor care au organizat cursul, oferindu-mi astfel imboldul spre a intra în lumea vinului. Sentimente unice, oameni frumoşi, vinuri delicioase sunt cuvintele care descriu perfect atmosfera. Şi e o atmosferă din care ar trebui sa ne împartaşim fiecare în viaţă. 
La cât mai multi cursanți. La cât mai bune vinuri.” (Alin Vraja)