despre DR. DELIA ELENA SZÉKELY


- Licenţiată în anul 2011 Horticultură, Viticultură, USAMV Cluj 
- Absolventă a masterului în anul 2013 „Tehnologia Producerii şi Valorificării Vinurilor Speciale şi a Produselor Secundare”, USAMV Cluj
- O parte din studiile masterale au fost efectuate în Ungaria la fabrica de prelucrare a tescovinei (produs secundar din struguri) şi a fructelor, în vederea obţinerii rachiurilor şi a vinarsului, Arany Kapu 
- Doctor în Horticultură din anul 2016, specializările Viticultură şi Oenologie la USAMV Cluj şi Universitatea din Torino, titlu dobândit de la ambele universități cu calificativul “Excelent” - Summa cum laude
- Doctoratul s-a desfăşurat în cotutelă cu Universitatea din Torino, în inima regiunii Piedmont, din Italia, locaţie unde şi-a efectuat cercetările atât soiuri autohtone româneşti, cât şi soiuri italiene. 
- Rezultatele obţinute au fost cuantificate în articole ştiinţifice publicate în reviste internaţionale cu factor mare de impact 
- A scris diferite publicații de specialitate oenoviticolă în revistele Millésime.ro, Vinul.ro 

- Din anul 2016 a pus bazele proiectului educațional DWine – Arta Vinului de la Strugure la Pahar, o serie de cursuri menite a dezvolta cultura vinului în România 
- Întreaga campanie de vinificație a anului 2018 a fost petrecută la crama Famiglia Olivini din Italia, experiența în producerea vinului fiind prioritară în proiectele pentru prezent și viitor

Delia consideră că cercetarea şi promovarea soiurilor noastre autohtone ne diferenţiază pe plan internaţional, acestea fiind amprenta culturii şi tradiţiei poporului român. Este o optimistă convinsă, iubeşte natura, are o gândire critică, adoră călătoriile şi visează să ajungă în cât mai multe regiuni viticole de pe întregul mapamond.