Arta vinului de la strugure la pahar

CURS DE CIVILIZAȚIE VITIVINICOLĂTe invităm să participi la cursul de degustare şi arta vinului ţinut de Delia Székely. Viaţa agitată de zi cu zi: familie, servici, proiecte, deadline-uri, aglomeraţie în trafic, copii, şcoală, examene - toate acestea te pot face să te simţi stresat, obosit, agitat. Din când în când simţi nevoia de o escapadă, de o evadare în altă lume în care să te simţi relaxat şi să uiţi de grijile cotidiene. Hobby-urile te inspiră, iţi dau energie şi îţi deschid noi orizonturi, iar dacă vinul şi istoria lui veche de când lumea te atrage, cursul "DWine - Arta vinului de la strugure la pahar" este un partener demn de luat în seamă. Vino cu noi să călătorim împreună şi să descoperim lungul şi fantasticul drum pe care îl face un bob de strugure ca să ajungă la tine în pahar, aducând cu el parfumul şi aromele locului din care provine. Cât de important este soiul strugurelui, clima, solul, arta vinificatorului, cum să decodifici o etichetă sau să serveşti şi să combini culinar un vin, sunt doar câteva din lucrurile pe care le vei afla la acest curs. Vinuri de cea mai bună calitate te vor fura şi purta în toată lumea, călăuzindu-te în fascinanta cultură a vinului. Ghidul tău în această călătorie este prietenoasa şi pasionata Delia Székely, doctor în Cluj-Napoca şi Torino în Viticultură şi Oenologie. Cursul se va încheia cu o cină festivă la Osteria del Buon Vino, iar pentru cei care vor să meargă mai departe de atât vom organiza şi excursii la crame importante şi cu tradiţie din Italia şi/sau crame tinere şi promiţătoare din România. Se vor degusta peste 20 de vinuri premium şi se oferă suport de curs. 

Durata: 15 octombrie - 19 noiembrie 2018,  6 şedinţe pe parcursul a 6 săptămâni
Locaţie: Wine Bar Osteria del Buon Vino, Calea Dorobanţilor 7, Cluj-Napoca 

Taxa pentru o persoana este de 900 lei şi toate materialele necesare sunt incluse în preţ.
Cursurile se vor ţine în zilele de Luni de la ora 19:00, iar pentru înscriere trebuie completat un formular pe care îl veţi primi pe e-mail.

Locurile sunt limitate şi ultima zi de înscriere este 10 octombrie 2018. 

Vă aşteptăm cu mult drag! 


despre cursul dwine 


DWine este un curs destinat oamenilor care doresc să descopere vinul în adevărata lui profunzime. Această licoare veche de când lumea rămâne fără îndoială una dintre miracolele naturii. Paleta aromatică prin care te poartă un pahar de vin îţi aminteşte de multe elemente familiare, însă în aceeaşi măsură te poate şi surprinde mai mult decât îţi poţi închipui. Trăieşte, emană energie şi sănătate, îţi aduce zâmbetul pe buze, te îndeamnă să-l cunoşti, iar o dată ce ai făcut asta, îi rămâi prieten pentru totdeauna. Vinificaţia este o artă, iar arta este făcută pentru noi toţi!


Desfăşurătorul cursului


Curs 1 
Istoria şi cultura viţei de vie şi a vinului, noţiuni introductive în arta viticulturii şi a oenologiei
România, Republica Moldova - soiuri, regiuni şi vinuri reprezentative de excepţie

Curs 2  
Crama şi vinificaţia, verigile tehnologice de producere a vinului alb şi roşu
Italia, Franţa - soiuri, regiuni şi vinuri reprezentative de excepţie

Curs 3 
Tehnica degustării (examinarea organoleptică, servirea corectă a vinurilor)
Spania şi Portugalia - soiuri, regiuni şi vinuri reprezentative de excepţie

Curs 4 
Asocierea vinului cu mâncarea
America de Nord şi Africa de Sud - soiuri, regiuni şi vinuri reprezentative de excepţie

Curs 5 
Vinurile spumante
Metoda Champenoise şi Charmat

Curs 6 
Calitatea, eticheta şi preţul vinului  
Chile şi Argentina, degustare festivă cu  cină festivă - Surpriză